Læs hvad du skal gøre når du kører på ferie i udlandet i din leasingbil

Kør-selv-ferie i leasingbil

Danskerne leaser i stigende grad deres biler og der kan her opstå spørgsmål omkring bilferie i udlandet. Vi giver i denne artikel svar på nogle af spørgsmålene.

Danskerne elsker at køre på ferie i egen bil – især ud over landets grænser. Denne form for ferie giver frihed og bevægelsesmuligheder. Eftersom flere og flere danskere i dag leaser deres bil, kan der her opstå spørgsmål, når man overvejer at tage bilen på ferie; må jeg overhovedet køre i min leasede bil i udlandet? Hvad gør jeg, hvis uheldet er ude? Og så videre.

Først og fremmest kan vi slå fast, at du gerne må køre i udlandet i din leasede bil. Det er dog vigtigt, at du medbringer første side (del 1) af indregistreringsattesten eller en kopi af denne. Dermed kan du bevise, at du har den retmæssige brugsret over bilen - og at du må køre den i udlandet.

Hvis du kører i en leaset firmabil, er det vigtigt, at du får afklaret, hvilken bilpolitik, der er i din virksomhed i forbindelse med kørsel i udlandet samt antal kørte kilometer.

Hvis uheldet er ude

Hvis uheldet er ude, er det vigtigt, at du har medbragt forsikringskort. Der findes et rødt og et grønt kort. Det røde kort er et servicekort med vilkårene for SOS international dækning på din kaskoforsikring samt relevante telefonnumre. Du kan enten udskrive det røde kort fra www.sos.dk eller henter det som app til din smartphone i App Store eller Google Play. Appen hedder ’Rødt kort.’ Det grønne kort skal kun medbringes, hvis du kører uden for Europa og kan bestilles hos dit forsikringsselskab.

Når du leaser din bil gennem Jyske Fleet og har forsikring igennem os, er du dækket af SOS (kaskodækning) i udlandet. Har du brug for hjælp i udlandet, kan du ringe til: +45 70 10 50 50.

I forlængelse her af kan vi oplyse, at det er lovpligtigt, at bilen er udstyret med refleksveste i flere europæiske lande – fx Italien, Frankrig og Spanien. Og disse skal opbevares i kabinen, så de er lette at få fat i, hvis uheldet er ude. Samtidig er det påbudt ved motorstop, i hele Europa, at anvende advarselstrekant.

Værd at vide

Det kan være dyrt med en lidt for tung fod på speederen i Europa. I fx Frankrig sænker man pr. 1. juli 2018 den tilladte hastighed på større langeveje. FDM har samlet en oversigt over de forskellige bødetakster rundt i Europa.

Hvis du kører gennem Tyskland, er det ikke tilladt at benytte navigationsanlæg, der har installeret informationer om politiets fartkontroller. På samme måde som i Danmark, er det i Frankrig ulovligt at anvende håndholdt mobiltelefon under kørsel. Derudover er det total forbudt i Frankrig at bruge enhver form for headset og høretelefoner til at høre musik, radio eller tale i telefon under kørsel. I Frankrig er det ligeledes lovpligtigt at medbringe et alkometer i sin bil. Ved udenlandskørsel er det lovpligtigt at køre med DK-nationalitetsmærke, både på bil og eventuel campingvogn, med mindre, du kører med EU-nummerplade.

Betal vejafgiften hjemmefra

I flere europæiske lande skal du betale vejafgifter, hvilket du, i nogle tilfælde, kan være på forkant med hjemmefra, hvis du skal til Italien, Østrig, Schweiz, Slovenien eller Tjekkiet. Går tuen til Italien, kan du købe et Viacard med forudbetalt motorvejsafgift, mens du til de andre lande skal købe motorvejsmærkater eller vignetter. Disse kan købes på FDM's hjemmeside.

Brændstofkort til hele Europa

Har du tilknyttet et brændstofkort til din leasingaftale, skal du være opmærksom på, om det er et Euroshell-kort, som kan bruges i hele Europa. Hvis ikke, er du altid velkommen til at kontakte os, så hjælper vi dig til at få et nyt kort.

Sidder du tilbage med spørgsmål omkring kør-selv-ferie i din bil, som du har leaset gennem Jyske Fleet, er du mere end velkommen til at kontakte os på telefon: 89 89 50 60 eller mail: kundeservice@jyskefleet.dk.